Regionetwerk VWS

De beweging van de Juiste Zorg Op de Juiste Plek is ingezet om betaalbare en kwalitatief hoogstaande zorg in Nederland te waarborgen. Het organiseren van die beweging gebeurt bij uitstek in de regio. Het is daarom belangrijk dat het ministerie van VWS open en snel communiceert met partijen in de regio. Om dat te faciliteren, is het Regionetwerk VWS in het leven geroepen. Dit zijn managers en directeuren van het ministerie die optreden als regiocontactpersoon, elk voor een zorgkantoorregio. De regiocontactpersoon is de verbindende schakel tussen verschillende actoren en organisaties in de regio en het ministerie.

Uitdagingen bespreken

Het Regionetwerk VWS maakt het makkelijker om goede voorbeelden uit te wisselen en uitdagingen te bespreken. Het mes snijdt aan twee kanten: partijen in de regio krijgen ondersteuning bij het overwinnen van deze uitdagingen en VWS kan de opgedane kennis gebruiken bij het ontwikkelen van beleid.

In het magazine vws#Dia vertellen Michiel Geschiere, MT-lid bij de directe Langdurige Zorg van VWS, en Edwin Leutscher, manager bij zorgverzekeraar CZ in Zeeland, over het Regionetwerk.

Stel je vraag

Wil je eens sparren over vraagstukken in de regio? Of wil je een goed voorbeeld met ons delen? Stel je vraag aan het Regionetwerk VWS via regionetwerkvws@minvws.nl. Wij brengen je in contact met je regiocontactpersoon, die vervolgens samen met jou uitzoekt of en hoe VWS kan ondersteunen.

Deel deze pagina